Moldova

Peskov, afirmă că liderii Republicii Moldova adoptă măsuri care conduc la pierderea suveranității țării

Autorităţile Republicii Moldova iau decizii îndreptate spre pierderea suveranităţii ţării, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează Interfax, citat de Agerpres.

Într-o conferinţă de presă, lui Peskov i s-a solicitat să comenteze o postare a vicepreşedintelui Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, consacrată Republicii Moldova, în care acesta afirma că “o astfel de ţară nu mai există”, întrucât “şefii locali au vândut-o României, devenind trădători ai patriei lor”. Peskov a fost întrebat dacă Kremlinul este de acord cu faptul că nu mai există “o astfel de ţară ca Republica Moldova“.

“Ei şi-au distrus deja limba, nu o mai numesc limbă moldovenească. Vedem o tendinţă în sensul absorbţiei de către România, vedem acţiuni îndreptate spre limitarea deliberată a propriei lor suveranităţi etc. În acest sens, într-adevăr, acolo au loc procese destul de interesante”, a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse.

În acelaşi timp, a spus el, aceste procese “nu se corelează cu sentimentele din societate”. “Vedem un număr mare de acţiuni de protest, vedem un număr mare de persoane care nu sunt de acord cu această politică”, susţine Peskov.

Peskov declară că “actuala conducere a Republicii Moldova se îndreaptă rapid spre deja binecunoscuta rusofobie”

“Ei consideră că ar trebui să fie un atribut absolut obligatoriu al integrării europene să urască Rusia şi orice manifestare pro-rusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului. “Nici această politică nu corespunde stării de spirit din societatea moldoveană”, a insistat el. “Desigur, este vorba de o ţară care încearcă acum să devină rapid neprietenoasă cu noi”, a adăugat Peskov.

Într-o reacţie la declaraţia premierului moldovean Dorin Recean, potrivit căruia mai mulţi oficiali ruşi, inclusiv Vladimir Putin, ar avea interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat că “o astfel de ţară nu mai există”. Potrivit lui Medvedev, nimeni din conducerea Rusiei nu intenţionează să vină la Chişinău.

Ca urmare, Ministerul de Externe al Republicii Moldova l-a convocat pe ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov, pentru a i se cere explicaţii în legătură cu afirmaţiile lui Dmitri Medvedev,potrivit Deschide.md.

“Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene nu va comenta limbajul absolut inacceptabil al declaraţiilor unor oficiali ruşi, expuse astăzi (vineri), dar subliniem faptul că ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov, va fi convocat la minister pentru a i se cere explicaţii pe marginea afirmaţiilor ce vizează ţara noastră”, se arată într-un comunicat al MAEIE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Imi place cum mor rusii de grija Moldovei ( a “republicii” mai excact pentru ca Moldova inseamna altceva)! De grija suveranitatii ei n-au mai polecat de pe teritoriul ei! O respecta de nu mai pot , au cosmaruri si nimic mai putin! HAI SICTIR javra infecta! Ar trebvui sa va reducetii ratia de votca si in loc sa va iritati ca LUMEA e contra voastra ar trebui sa intrebati DE CE?N-or fi chiar rusii de vina? Noi avem o vorba , “daca-ti spun mai multi ca esti beat , du-te si te culca” ! Nu-i mai contrazice degeaba ca nu ei sunt de vina , tu esti beat , BOULE!

  2. Stiam rezultatul de mai mult timp, asta se intimpla cind aveti glugi de coceni atit in Bucuresti cit si in Chisinau care s-au elevat la ranc de politicieni. Asteptati sa va salveze EU alte glugi de coceni sclavii Americanilor pentru care nu a votat nimeni. America nu este interesata in Moldova, populatia Europeana si Americana nu va lupta impotriva rusilor iar daca-i intrebi pe Americani ce este Moldova, rinjesc fasolea si se uita ca viteii la porta noua. Modova este singura, iar Rusii stiu asta !!! Ascultati la povestile politicienilor vostri si in in scurt timp ar fi posibil sa vorbiti Ruseste din nou. Pe infometata voastra o doare fix in cu… fuge in America la primul Booo dar pina atunci suge ce poate prin Moldova.

    1. Daca te consoleaza putin, te informez ca 3/4 din RM oricum isi doresc reintoarcerea rusilor. Asa ca ar fi win-win. Chiar ieri am aflat telefonic ca prin satele din RM circula zvonul precum ca pe 21 Mai va fi data jos Maia Sandu… Iar Dodon promite deschis publicului gagauz ca il va aduce pe Putin, cand va fi iar psdinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *