CSI / RusiaUE / Nato

Peskov afirmă că Parlamentul European își bazează activitatea pe emoții și îl acuză de „lipsă de profesionalism”

Parlamentul European își bazează activitatea pe emoții, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru presa rusă, relatează Al Jazeera. Reprezentantul președinției ruse a mai adăugat că Moscova ia foarte puțin în considerare deciziile Legislativului European, căruia ”îi lipsește profesionalismul”.

Aceeste afiramții au fost făcute de Dmiri Peskov după ce europarlamentarii au adoptat o rezoluție prin intermediul căreia au catalogat Rusia drept „stat sponsor al terorismului”, o măsură simbolică și care nu este obligatorie din punct de vedere juridic.

„Nu este un secret pentru noi că, în ultimii ani, Parlamentul European nu ne-a iubit prea mult”, a declarat Peskov, citat de agenția de presă TASS, controlată de statul rus.

„În schimb, noi am avut puțină dorință de a ține cont de ceea ce se întâmplă acolo”, a mai spus purtătorul de cuvânt al lui Putin.

„Emoțiile sunt un lucru atât de schimbător. Astăzi, sunt rusofobe. Mâine, va fi altceva. Și atunci poate că va veni un moment de claritate”, a mai afirmat Peskov, adăugând că Rusia consideră că Parlamentul European nu are o abordare profesionistă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *