Politică

Peskov avertizează autoritățile de la Chișinău să fie „foarte prudente”

Relațiile dintre Moscova și Chișinău sunt „extrem de tensionate” în acest moment, susține purtătorul de cuvânt al Putin, Dmitri Peskov, informează TASS. Acesta afirmă că autoritățile de la Chișinău trebuie să fie „foarte prudente”, în aprecieri cu privire la reglementarea transnistreană și la forțele rusești staționate în stânga Nistrului.

În opinia secretarului lui Peskov, autoritățile Republicii Moldova „se concentrează pe tot ce este anti-rus”. El a descris relațiile actuale dintre Moscova și Chișinău ca fiind „foarte tensionate”. 

„Avem deja relații foarte tensionate cu Moldova, în timp ce conducerea moldovenească, probabil, se concentrează pe tot ce este anti-rus, și alunecă și în isteria anti-rusă. O astfel de lipsă de constructivism cu greu poate ajuta Moldova și dăunează relațiilor noastre bilaterale. Desigur, aș dori să recomand interlocutorilor noștri moldoveni să fie foarte, foarte atenți cu astfel de declarații”, a declarat Peskov solicitat să comenteze declarațiile noului premier Dorin Recean, despre necesitatea demilitarizării Transnistriei și retragerii trupelor rusești din regiune.

Acesta a dat asigurări că Rusia rămâne o „parte responsabilă” în reglementarea transnistreană și „continuă să îndeplinească funcțiile respective în această direcție”.

Pe 16 februarie, prezentându-și programul de guvernare în Parlament, Dorin Recean a vorbit despre necesitatea „demilitarizării Transnistriei” și evacuării trupelor rusești din regiune.

Anterior și purtătoarea de cuvânt a diplomației lui Putin a declarat, sâmbătă, că nu se așteaptă ca noul guvern de la Chișinău să schimbe „retorica antirusă” și a mai spus că țara este„„dusă cu încredere de susținătorii săi occidentali pe calea Ucrainei”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Am înțeles demult rolul și mai ales valoarea intelectuală a ”purtătorului de cuvânt” și a mașinăriei primitive de închinători ai noului ”Führer” nazist. Doar simpli papagali, dresați sau cu interese personale meschine, profitori de ocazie, propagatori, eventual amplificatori ai ideilor năstrușnice ale singuratecului și deloc genialului ”gânditor”. Amenințarea cu ”calea Ucrainei” este inutilă, enorm de exagerată, neavenită, lipsită de temei pentru majoritatea ”națiunii” moldoveniste, lipsită de valori și idealuri, care se mulțumește, ca o gloată de pomanagii retardați istoric, doar cu ”pâine și circ” duminical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *