CSI / RusiaRăzboi

Peskov încearcă să nege că rușii au lovit un bloc de locuințe din Odesa: „Aș dori să vă reamintesc cuvintele președintelui Vladimir Putin că forțele armate ruse nu lucrează cu ținte civile”

Kremlinul a venit cu o nouă afirmație halucinantă prin care neagă că ar fi lovit în noaptea de joi spre vineri un bloc de locuințe și o clădire a unui centru balnear din Odesa, un atac cu rachete ce a provocat, potrivit autorităților ucrainene, 19 morți și zeci de răniți.

În ciuda fotografiilor și clipurilor video cu clădirile lovite și cu intervenția forțelor de salvare printre ruine, Moscova pretinde că așa ceva nu are cum să se fi întâmplat.

„Aș dori să vă reamintesc cuvintele președintelui (Vladimir Putin) că forțele armate ruse nu lucrează cu ținte civile”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Rachetele trase contra Odesei au provocat cel puțin 19 morți

Rusia a lansat în noaptea de joi spre vineri o serie de rachete ce au căzut în apropierea Odesei lovind o clădire de apartamente și un complex turistic și ucigând cel puțin 19 persoane, au anunțat oficialii ucraineni.

O secțiune a unui bloc de apartamente de nouă etaje a fost complet distrusă de o rachetă care a lovit la ora 01:00. Pereții și ferestrele unui bloc de apartamente vecin, de 14 etaje, au fost, de asemenea, avariate de unda exploziei. Locuitorii îi ajutau vineri pe salvatori să scotocească printre dărâmături, potrivit Reuters.

„Am venit aici la fața locului, am evaluat situația împreună cu lucrătorii de urgență și localnicii și împreună i-am ajutat pe cei care au supraviețuit. Și pe cei care, din păcate, au murit. Am ajutat la transportarea lor”, a declarat Oleksandr Abramov, care locuiește în apropiere și care s-a grăbit la fața locului când a auzit explozia.

Oficialii ucraineni au declarat că cel puțin 16 persoane au fost ucise în blocul de apartamente din satul Serhiivka, iar alte trei, inclusiv un copil, au fost ucise în loviturile care au lovit stațiunea de vacanță din apropiere.

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *