CSI / RusiaInternaționalUE / Nato

Peskov: „Nimeni nu vrea Turcia în Europa. Şi în această privinţă, partenerii noştri turci nu ar trebui să poarte ochelari roz”

Nici unul dintre europeni nu aşteaptă Turcia în Europa, iar Ankara nu ar trebui să-şi facă iluzii în această privinţă, a declarat marţi, 11 iulie, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, întrebat dacă Kremlinul consideră că parcursul Turciei devine mai proeuropean şi se orientează mai mult spre Occident, relatează TASS.

”Turcia se poate orienta spre Occident şi ştim că în istoria Republicii Turcia au existat perioade de orientare intensă spre Occident, au existat perioade de orientare mai puţin intensă, dar, de asemenea, ştim foarte bine că, dacă este să spunem lucrurilor pe nume, nimeni nu vrea Turcia în Europa, mă refer la europeni”, a declarat Peskov. ”Şi în această privinţă, partenerii noştri turci nu ar trebui, probabil, să poarte ochelari roz” (expresie pentru un optimism debordant – n.r.), a subliniat Peskov.

”Cu toate dezacordurile cunoscute, intenţionăm să dezvoltăm dialogul şi relaţiile noastre cu Republica Turcia acolo unde este benefic pentru noi şi unde este benefic pentru ei”, a mai adăugat acesta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *