CSI / Rusia

Peskov: Putin nu va participa la summitul APEC

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin nu va participa la summitul Forumului de Cooperare Economică în Asia-Pacific (APEC), care se va desfăşura pe 18 şi 19 noiembrie în Thailanda, şi va decide săptămâna aceasta dacă participă la summitul G20, a anunţat luni Kremlinul, potrivit agenţiei EFE și Agerpres.

”Această călătorie nu este în plan”, a declarat la conferinţa de presă zilnică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, referindu-se la summitul APEC.

Anterior, unul dintre consilierii lui Putin, Iuri Uşakov, a declarat că preşedintele rus intenţionează să intervină prin videoconferinţă la mai multe întâlniri, inclusiv la summitul APEC. Acesta a intervenit tot prin legătură video şi la summiturile acestei organizaţii din 2020 şi 2021.

Menționăm că nici preşedintele SUA, Joe Biden nu va participa la summitul APEC, organizaţie din care fac parte SUA, China şi alte 18 ţări din regiunea Asia-Pacific.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a mai semnalat că va anunţa săptămâna aceasta dacă Putin se va deplasa la summitul G20, care va avea loc pe 15 şi 16 noiembrie în insula indoneziană Bali.

Ucraina nu va lua parte la summitul G20, dacă Putin va participa la această reuniune, a anunţat joi președintele Volodimir Zelenski. El a fost invitat la summit, deşi Ucraina nu este membră a G20, şi anterior susţinuse că ar fi urmat să participe, cel puţin prin videoconferinţă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *