ActualitateInternațional

Peskov „sluga lui Putin” neagă crimele de război din Bucea, dar admite pierderi semnificative ale Rusiei

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a recunoscut o pierdere „semnificativă” a trupelor ruse de la începutul invaziei Ucrainei, spunând într-un interviu pentru Sky News că moartea lor este o „tragedie”. De asemenea, Peskov a adăugat că Rusia speră că „această operațiune” își va atinge obiectivele „în zilele următoare”.

„Trăim în zilele falsurilor și minciunilor”, a spus Peskov pentru jurnalistul Mark Austin de la Sky News, iar fotografiile verificate și imaginile prin satelit ale civililor morți pe străzile orașelor ucrainene au fost un „fals îndrăzneț”.

„Negăm că armata rusă poate avea ceva în comun cu aceste atrocități și că au fost arătate cadavre pe străzile din Bucea”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Peskov mai susține că întreaga situație din Bucea, unde potrivit fotografiilor mulți civili ucraineni uciși de trupele ruse, a fost o „insinuare bine înscenată, nimic altceva”.

Solicitat să dezvăluie câți civili au murit de la începutul războiului pe 24 februarie, Peskov a spus că nu dorește să răspundă.

De asemnea, Peskov a continuat să insiste că în Ucraina nu este un război, ci o „operație militară specială” care este necesară, deoarece, a spus el, Ucraina este un „centru anti-rus” din 2014, când Rusia a anexat Crimeea.

Cu toate acestea, el a recunoscut că „avem pierderi semnificative de trupe și este o tragedie uriașă pentru noi. (…) Armata noastră face tot posibilul pentru a pune capăt acestei operațiuni. Și sperăm că în zilele următoare această operațiune își va atinge obiectivele sau o va finaliza prin negocierile dintre delegația rusă și ucraineană”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *