CSI / RusiaUE / Nato

Peskov umilește NATO: Deciziile privind aderarea le iau SUA, multe țări europene au înțeles pericolul

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat, vineri, 2 iunie, că o eventuală aderare a Ucrainei la NATO va cauza probleme pentru mulți ani de acum înainte, o problemă despre care a spus că multe țări din Uniunea Europeană au înțeles-o, deși, în ultimă instanţă, SUA ia deciziile cu privire la alianţa militară, scrie Rador.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a insistat joi, 1 iunie, ca Ucraina să facă parte din alianța militară NATO și a cerut alianței să ofere garanții de securitate ţării sale, dacă aderarea nu este posibilă pentru moment.

Fiind întrebat despre aspirațiile Ucrainei de a adera la NATO, Dmitri Peskov, a spus: ”Regretăm să afirmăm că acest lucru indică nepregătirea, rezerva și incapacitatea regimului de la Kiev de a rezolva problemele existente la masa negocierilor”.

”Desigur, aderarea Ucrainei la NATO este unul dintre principalii factori iritanţi și ar fi o potenţială problemă pentru mulți, mulți ani”, a spus Peskov.

”Destul de ciudat, multe țări UE sunt conștiente de acest lucru. Dar, din păcate, Washingtonul plătește şi comandă melodiile din NATO. UE este pur și simplu un instrument ascultător în această orchestră”.

Liderii NATO au convenit la un summit de la București, în 2008, că Ucraina și Georgia vor deveni într-o zi membre NATO. Până acum, însă, nu au fost publicate măsuri sau un calendar concret care să aducă de fapt Ucraina mai aproape de NATO.

”Federația Rusă își va asigura interesele și securitatea”, a mai adăugat Peskov.

”Acest lucru exclude extinderea NATO și apropierea sa directă de granițele noastre”.

Autorităţile de la Kremlin au considerat de multă vreme extinderea NATO în Europa de Est ca o dovadă a ostilității occidentale față de Rusia și au citat-o ​​drept un motiv cheie pentru decizia de a trimite zeci de mii de militari în Ucraina pe 24 februarie 2022, declanșând cel mai mare conflict din Europa de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. NATO, care are acum 31 de state membre după aderarea din acest an a Finlandei, susţine că este o alianță pur defensivă care nu reprezintă nicio amenințare pentru Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Da’ de unde va luati voi, cei de la fituica aceasta, ca sa dati titluri “de senzatie”? Sosoacele si poleitii cu aur nu v-au umilit pe voi niciodata? Ori poate sunteti cu totii din acelasi aluat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *