ActualitateROMÂNIA

‘Peste 1.000 de buletine de vot, în alb, de la Secția de votare nr. 29, s-au evaporat’

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dat publicității, miercuri dimineață, pe pagina sa de Facebook, un Proces Verbal în care scrie că în secția respectivă de votare s-au dat peste 2.000 de voturi, dar au votat mai puțin de 1.000 de alegători la alegerile locale de duminica trecută.

„Au mai dispărut 1000 voturi. Din pixul PNL PSD. Începem ziua cu o nouă dovadă de fraudă a celor de la PSD și PNL. Peste 1.000 de buletine de vot, în alb, de la Secția de votare nr. 29, la Centrul Social Sf. Lazăr, s-au evaporat. Număr de magie marca PSD-PNL! Să recapitulăm situația de aici, conform procesului-verbal s-a primit un număr total de 2.220 de buletine de vot, din care au fost valabil exprimate 885 de voturi. Un număr de 24 de voturi au fost nule, iar 290 de buletine de vot au fost neîntrebuințate și anulate. Unde sunt 1021 de buletine de vot? În ce urnă de votare au fost depuse? Așteptăm renumărarea tuturor secțiilor de votare. Este ireal pentru o democrație să poată funcționa prin fraudă.

PS: Marcele… ți-am zis că nu te pricepi la matematică. Și matematica nu minte”, a scris Clotilde Armand.

Val de reclamații

În cursul zilei de marți, edilul Sectorului 1 a mai spus că la secția de votare nr. 144 s-a publicat un proces verbal „incheiat greșit pe site-ul AEP și nesemnat de nimeni” și a depus o plângere penală împotriva reprezentantulului PSD în Biroul Electoral Sector 1, despre care spune că a fost prins când a desigilat sacii plini cu buletinele de vot și umbla în ei.

De asemenea, șeful Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a avut o primă reacție după ce Clotilde Armand a anunțat că îi face și lui o plângere penală pentru modul în care au fost organizate alegerile la Sectorul 1, dar și numărătoarea de după.

content-image

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *