Actualitate

Peste 100 de persoane reținute la frontieră, săptămâna trecută

Potrivit Poliției de frontieră, în urma desfăşurării activităţilor specifice în zona de competenţă, în perioada 5 – 11 octombrie a.c., au fost depistate și reținute 111 persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

Dintre aceștia 7 persoane au încălcat frontiera de stat; 35 au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere. Șapte persoane au încercat să treacă frontiera cu acte false, iar 34 de cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova. 

Pentru tentativa de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat au fost reținute 6 persoane, iar alte 22 de persoane aflate în conflict cu legea și o unitate de transport dată la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, ca urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 314 567 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 76 564 traversări.

În perioada de referință, 28 de cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova. Totodată, potrivit datelor deținute, 7 cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Uniunea Europeană, alții 6 fiind deportați. În Federația Rusă a fost limitată intrarea pentru 18 conaționali.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *