Social

Peste 100 mii de familii au beneficiat de ajutor pentru perioada rece a anului

La moment circa 100 mii 935 de familii beneficiază de ajutor pentru perioada rece a anului. De un asemenea ajutor beneficiază familiile cu un venit global mediu mai mic decât minimum garantat de stat, pensionarii, invalizii, șomerii, familiile defavorizate beneficiare de ajutor social, cei care îngrijesc copii mai mici de trei ani ori un membru al familiei cu grad de invaliditate.

Ajutorul pentru perioada rece a anului este plătit pentru lunile noiembrie-martie în valoare fixă de 250 de lei lunar. Plata prestațiilor o primește unul din membrii familiei, iar beneficiarul este toată familia.

Aceste ajutoare sociale pentru perioada rece a anului sânt reglementate prin Legea cu privire la ajutorul social nr. 133-XVI din 13 iunie 2008.

Iar începând cu 1 noiembrie 2014, prin Legea bugetului de stat pentru anul 2014, nivelul venitului lunar minim garantat pentru stabilirea ajutorului social s-a majorat de la 680 la 720 lei, astfel majorându-se și nivelul pentru stabilirea ajutorului pentru perioada rece a anului care este majorat de 1,6 ori, adică la 1152 lei.

În urma modificărilor un număr mai mare de familii vulnerabile pot să solicite și să primească acest suport din partea statului. Ajutorul pentru perioada rece a anului a fost introdus din ianuarie 2011. Anul trecut au beneficiat de ajutor pentru perioada rece 110 mii de familii.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *