Economie

Peste 160 mln de lei va plăti MAIB la concedierea Președintelui său, care acum are, pe lângă bonusuri anuale, salarii de circa 4 mln de lei

În plus, ziaristul afirmă că la concediere, președintele MAIB va primi de la acționari 10 mln de euro “lucru care i-a deranjat foarte mult pe cei de la BERD atunci când aceștia erau acționari la MAIB”.

“Veniturile unei bănci se formeză din banii clienților săi, persoane fizice și juridice. Aceste categorii de clienți acoperă dobânzele la credite…Din această cauză un mecanism transparent de formare a cheltuielilor unei bănci este garanția unor costuri argumentate ale creditului”, susține Oleg Cosâh.

Aceste informații vin pe fundalul unui conflict între Președintele acestei instituții, Natalia Vrabie și acționari MAIB. Aceștea au solicitat recent organizarea unei adunări generale extraordinare a acţionarilor pentru a schimba conducerii băncii.

“În legătură cu informaţiile dezvăluite referitor la numeroasele cazuri de abuz şi corupţie, comise de către conducerea MAIB, noi, acţionarii MAIB, Vă rugăm să interveniţi imediat în situaţia creată pentru a preveni furturile de la bancă şi devalorizarea acţionară. Conducerea MAIB evită să dea explicaţii acţionarilor, ignorând cerinţele legitime de transparenţă în principiile şi metodele de conducere actuale şi strategice. Potrivit informaţiilor noastre, banca este implicată în mod sistematic în acte de spălare de bani în volume destul de mari, fapt ce pune în pericol reputaţia instituţiei şi imaginea sa pe piaţa internaţională.

De asemenea, Vă rugăm să luaţi măsuri interne pentru a preveni încercările conducerii MAIB să influențeze persoanele responsabile din cadrul BNM prin intermediul ameninţărilor, mitei şi altor metode „murdare” şi ilegale. Dispunem de informaţii despre numeroase cazuri de negocieri şi încercări de corupere a oficialilor din cadrul BNM cu scopul realizării intereselor exclusiv personale al preşedintelui MAIB, d-na Natalia Vrabie”, se spune în scrisoarea adresată de către noii acţionari Guvernatorului Bancii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *