Actualitate

Peste 1600 de cetăţeni moldoveni au traversat hotarul UE doar cu pașaportul biometric

Cei mai mulţi moldoveni au ales să treacă hotarul prin punctul de trecere Leuşeni, circa 600. Prin Aeroportul Internaţional Chişinău au ieşit din ţară 509 deţinători de paşapoarte biometrice. Alţi 196 au mers în comunitatea europeană prin punctul de trecere Costeşti. În celelalte puncte de trecere frontiera moldo-română a fost traversată de circa 400 de cetăţeni.

În prima zi când cetăţenii Republicii Moldova pot călători în spaţiul european fără vize, până la ora 12.00, prin cele două puncte de trecere a frontierei de stat cu Republica Moldova ale judeţului Botoșani trecuseră deja 20 de persoane cu paşapoarte biometrice.

Modificarea, mult aşteptată de cetățenii R. Moldova, le permite acestora, posesori ai unor paşapoarte biometrice, să poată intra în România fără viză şi să rămână pe teritoriul ţării pe o durată totală ce nu depăşeşte 90 de zile, în cursul oricărei perioade de 180 de zile.

„Noi, botoşănenii, am avut în ultimii ani numeroase colaborări cu fraţii noştri din Moldova şi ştim poate cel mai bine cât de aşteptată era această decizie”, este salutul prefectului Costică Macaleţi.

Începând cu 28 aprilie, Republica Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize cu ţările Uniunii Europene. De anularea vizelor pentru călătoriile de scurtă durată în spaţiul Schengen se bucură cetăţenii moldoveni, posesori ai paşaportului biometric.

sursa: monitorulbt.ro, ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *