CSI / RusiaRăzboi

Peste 180 de bărbați care încercau să scape de mobilizarea lui Putin au fost opriți la graniță

Autorităţile ruse au oprit peste 180 de bărbaţi care încercau să treacă graniţa în Georgia pentru a scăpa de mobilizarea ordonată recent de Vladimir Putin, a informat duminică agenţia de presă Interfax, informează Agerpres.

Bărbaţii au primit o înştiinţare direct la punctul de trecere a frontierei Verhni Lars, se menționează în raport, care citează biroul comisarului forţelor armate din Osetia de Nord – republică autonomă parte a Federaţiei Ruse, care se învecinează cu Georgia.În urmă cu aproximativ zece zile, Putin a ordonat mobilizarea a aproximativ 300.000 de rezervişti, care vor fi trimişi să lupte în războiul din Ucraina. Măsura a stârnit panică şi proteste violente în toată ţara.

Zeci de mii de bărbaţi au fugit în ţările vecine, Georgia, Kazahstan şi Kârgâstan, pentru a scăpa de recrutare.În acest context, Osetia de Nord a anunţat miercuri noi restricţii de intrare.

De asemenea s-a anunţat că la graniţă vor fi sporite controalele asupra bărbaţilor care au vârstă de înrolare.Totodată, ministerul rus al apărării a anunţat că recruţii vor trebui să se antreneze în ”zonele din spatele” câmpului de luptă. Anterior, se anunţase că noii recruţi vor fi dislocaţi iniţial în imediata apropiere, dar nu chiar în zona de război.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *