Actualitate

Peste 200 de migranţi africani au reușit să treacă în forţă graniţa spaniolă la Melilla

În cursul după-amiezii, 209 persoane venite din Africa Subsahariană şi dorind să meargă în Europa au forţat dublul obstacol, a informat biroul guvernului din Melilla într-un comunicat.

Poliţistul rănit a fost "atacat de un imigrant cu unul dintre cârligele pe care le utilizau pentru a escalada gradul" în momentul în care a încercat să îi împiedice, potrivit documentului. Cârligul i-a smuls lobul urechii.

Pentru a traversa graniţa, migranţii africani utilizează frecvent cârlige şi încălţăminte cu crampoane.

Comunicatul a precizat că patru dintre migranţi au fost internaţi pentru răni uşoare.

Imagini realizate cu telefonul mobil difuzate de media spaniole au arătat grupuri de migranţi în timp ce fugeau pe străzile oraşului. Ulterior, au fost instalaţi într-un centru de detenţie.

Graniţa este protejată de două garduri cu o înălţime de şase metri fiecare fixate cu cabluri de oţel.

Cele două enclave spaniole Melilla şi Ceuta sunt frecvent folosite de migranţii africani pentru a pătrunde în Europa. Oraşele respective sunt singurele puncte de intrare pe uscat între Africa şi Uniunea Europeană.

De-a lungul anilor, mii de migranţi au încercat să traverseze graniţa cu o lungime de 12 kilometri dintre Melilla şi Maroc sau cea lungă de opt kilometri la Ceuta, escaladând gardurile, înotând de-a lungul ţărmului ori ascunzându-se în autovehicule.

Spania este tot mai vizată de africanii care încearcă să pătrundă în Europa. În 2017, numărul lor a atins un record cu aproape 22.900 de persoane, potrivit Agenţiei Europene pentru Gestionarea Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale UE (Frontex).

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *