Externe

Peste 200 de persoane au fost rănite într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah

Peste 200 de persoane au fost rănite într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah, în timp ce etnicii armeni au ieşit din acest teritoriu separatist după ce armata azeră a preluat controlul total, relatează The Guardian și News.ro.

Majoritatea victimelor se aflau în stare ”gravă sau extrem de gravă” după explozia produsă luni seară la o benzinărie din apropierea capitalei regionale Stepanakert, a declarat reprezentantul pentru drepturile omului din Nagorno-Karabah, Gegham Stepanian.

Nu este clar ce a cauzat explozia, care s-a produs în timp ce locuitorii stăteau la coadă pentru a lua combustibil pentru maşinile lor pentru a părăsi regiunea.

Victimele ar trebui să fie transportate pe calea aerului în afara regiunii pentru tratament medical pentru a le salva viaţa, a declarat Stepanian.

Zeci de persoane stăteau la coadă la benzinăria unde s-a produs explozia, deoarece li se promisese combustibil – o raritate în timpul blocadei – pentru maşinile lor pentru a se deplasa în Armenia, potrivit autorităţilor separatiste din Nagorno Karabah.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *