Actualitate

Peste 3 800 de persoane din Rusia au intrat în R. Moldova după mobilizarea parțială al lui Putin

Peste 3 800 de persoane, în cea mai mare parte moldoveni ce dețin și cetățenia Federației Ruse, au intrat în Republica Moldova după data de 21 septembrie, când a fost anunțată o mobilizare militară parţială în Rusia. Datele au fost prezentate vineri de șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, transmite MOLDPRES.

Conducerea Poliției de Frontieră a subliniat că, din numărul total de persoane, peste 1400 au părăsit teritoriul țării noastre. „În cele mai multe cazuri, este vorba de cetățeni moldoveni care dețin și cetățenia Federației Ruse și îndeplinesc condițiile de intrare în Moldova”.

Totodată, „pentru 249 de persoane din Rusia nu a fost autorizată intrarea în țară, întrucât nu au îndeplinit condițiile de călătorie în R. Moldova”.

La începutul acestei săptămâni, vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a declarat că va face tot posibilul să mențină cetățenii Republicii Moldova în afara războiului din Ucraina. Oficialul a îndemnat cetățenii să nu se implice în acest conflict militar.

Vicepremierul a menționat că, în legătură cu creșterea considerabilă a numărului de cereri pentru perfectarea titlurilor de călătorie la secția consulară a Ambasadei Moldovei în Federația Rusă, s-a dispus prelungirea programului secției în zilele de odihnă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *