Actualitate

Peste 30 de antreprenori au semnat contracte de finanţare nerambursabilă în cadrul PARE 1+1

Banii vor fi transferaţi în baza contractelor de finanţare nerambursabilă, semnate marţi, 14 iunie, cu Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), care gestionează programul, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă se menţionează că potrivit estimărilor experţilor ODIMM, investiţiile făcute de cei 34 de antreprenori vor atrage în economia naţională circa 22,7 milioane de lei, iar afacerile iniţiate vor crea peste 200 de locuri de muncă.

Potrivit lui Tudor Lupascu, directorul Centrului de consultanţă şi asistenţă în afaceri ODIMM, semnarea contractelor de finanțare reprezintă pentru unii beneficiari un prim pas în procesul de inițiere a afacerilor, iar pentru antreprenori, o posibilitate de a-și extinde afacerile și de a se orienta spre export. „Consultanții ODIMM sînt gata să-i susțină pe noii antreprenori, ajutîndu-i să beneficieze și de alte Programe, gestionate de organizație, cum ar fi Programul GEA, care oferă școlarizare în domeniile antreprenoriatului pentru oamenii de afaceri, sau Fondul de garantare a creditelor, ce oferă suport antreprenorilor care doresc sa acceseze credite, dar nu au gaj”, a subliniat sursa citată.

Conform estimărilor experților ODIMM, investițiile făcute de cei 34 de antreprenori vor atrage în economia națională cca 22,7 mln de lei, iar afacerile inițiate vor crea peste 200 locuri de muncă.

Programul de Atragere a Remitenţelor în Economie ,,PARE 1+1”, gestionat de ODIMM, prevede mobilizarea resurselor umane şi financiare ale lucrătorilor migranţi moldoveni în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova prin stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii.

În cadrul Programului, antreprenorii au posibilitatea să beneficieze de un grant în sumă de până la 200 de mii delei, în baza regulii „1+1”, care prevede că fiecare leu investit din remitenţe va fi suplinit cu un leu din cadrul PARE. 

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *