ActualitateExterne

Zelenski are un plan uriaș: peste 300.000 de angajaţi vor lucra la îndeplinirea acestuia

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat miercuri seara că industria de apărare a Ucrainei devine tot mai productivă şi pregătită pentru un război modern, tehnologic, furnizând sute de mii de locuri de muncă şi având potenţial pentru a deveni printre primele zece din lume, scrie news.ro.

Zelenski a spus, în discursul video de miercuri seară, că a avut o întâlnire cu şefii companiilor ucrainene din domeniul apărării, la care au fost reprezentate peste 100 de companii, dar acestea nu sunt toate. „În total, industria noastră de apărare are acum aproximativ 300.000 de angajaţi, iar aceasta este una dintre cele mai mari realizări ale ţării noastre din ultimii câţiva ani. Industria de apărare a Ucrainei nu este doar în curs de redresare, ci devine atât de productivă pe cât trebuie să fie pentru un război modern şi tehnologic”, a spus Zelenski.

„Multe întreprinderi de stat care nu au mai funcţionat de zeci de ani au relansat acum producţia, inclusiv de noi tipuri de arme”, a arătat Zelenski.

El a subliniat că există şi o importantă componentă privată în industria de apărare. „Multe iniţiative private sunt deja la lucru: patru din cinci companii din industria noastră de apărare sunt întreprinderi private”, a spus Zelenski.

Preşedintele a menţionat, în context, că apărarea ucraineană a reuşit să doboare în ultimele 24 de ore majoritatea celor 46 de drone Shahed trimise de Rusia, ceea ce dovedeşte că „acţiunile şi comunicarea cu partenerii sunt corecte”, iar „apărarea aeriană ucraineană, grupurile mobile de tragere, artileriştii antiaerieni sunt capabili să apere statul”. În ceea ce priveşte urmările atacului din ajun asupra oraşului Herson, inclusiv asupra gării, unde un poliţist a murit, iar alţi patru au fost răniţi, Zelenski a spus că 70 la sută din oraş a rămas fără energie electrică, infrastructura critică fiind alimentată de generatoare, dar alimentarea cu gaz a fost restabilită.

„Planificăm deja în mod activ evenimente internaţionale în ianuarie şi februarie, care vor spori forţa Ucrainei. Lucrăm la noi pachete de apărare”, a promis Zelenski.

„Pentru anul viitor, avem obiective absolut clare în ceea ce priveşte artileria, dronele, rachetele şi vehiculele blindate. Unul dintre cele mai importante rezultate politice din acest an este un acord cu partenerii noştri, în special cu Statele Unite, privind producţia noastră comună de arme, crearea de noi facilităţi de producţie cu localizarea în Ucraina şi extinderea bazei de reparaţii”, a punctat liderul de la Kiev.

„Toate acestea se adaugă la puterea de apărare şi economică a Ucrainei: înseamnă o creştere semnificativă a PIB-ului şi locuri de muncă bune”, a arătat Zelenski.

El a spus că prin industria de apărare, Ucraina poate deveni un furnizor de securitate şi îşi propune să devină unul dintre cei mai puternici membri ai NATO.

„Sunt încrezător că industria noastră de apărare – cu condiţia să continue să se dezvolte în mod constant – va deveni în cele din urmă unul dintre primele 10 cele mai productive şi mai puternice complexe de apărare din lume. Acesta este adevăratul potenţial al Ucrainei, iar ţara noastră poate deveni cu siguranţă unul dintre furnizorii de securitate la nivel mondial şi unul dintre cei mai puternici membri ai NATO. Noi lucrăm pentru acest lucru”, a asigurat liderul ucrainean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. Da cu siguranță Ucraina este capabilă și este și de așteptat să devină scutul Europei așa cum a fost țara Moldovei pe timpurile lui Ștefan cel Mare și Sfânt !
    Aici susținerea statelor europene ar trebui să fie nu că pe vremurile anilor 1540 !
    Doar așa se va ajunge la o progresare ce vor mulțumi urmașii urmașilor !

  2. Da cu siguranță Ucraina este capabilă și este și de așteptat să devină scutul Europei așa cum a fost țara Moldovei pe timpurile lui Ștefan cel Mare și Sfânt !
    Aici susținerea statelor europene ar trebui să fie nu că pe vremurile anilor 1540 !
    Doar așa se va ajunge la o progresare ce vor mulțumi urmașii urmașilor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *