RăzboiUcraina

Peste 300 de tone de ajutoare umanitare pentru Ucraina au fost distruse într-un atac cu dronă

Un muncitor a fost ucis, iar peste 300 de tone de furnituri umanitare au fost distruse într-un atac cu dronă vizând un depozit marţi, 19 septembrie, la Liov, anunţă primarul acestui oraş din vestul Ucrainei, Andrii Sodovîi, pe canalul său de Telegram, citat de Ziare.com.

Depozitul lovit aparţine organizaţiei nonguvernamentale (ONG) Caritas-Spes.

”În depozit se aflau aproximativ 300 de tone de bunuri umanitare şi vehicule umanitare”, a anunţat primarul la faţa locului.

”Din nefericire, un bărbat care lucra aici a fost găsit mort”, a denunţat el.

Furniturile distruse valorau milioane de dolari, a mai subliniat Andrii Sadovîi.

”Tocmai am vorbit cu directorul Caritas. Tocmai primiseră ajutor umanitar – haine groase, încălţăminte, generatoare de trimis din Liov în alte părţi ale Ucrainei. Acum totul arde. Ard multă hrană şi produse de industrie uşoară”, a anunţat el.

”Pagubele sunt în valore de zici dacă nu de sute de milioane (de grivne)”, a estimat el.

Şeful Administraţiei Militare regionale, Makskim Kozîţkîi, a anunţat că Ucraina a doborât 15 drone ruseşti care se îndreptau către oraş, însă trei au trecut de apărarea antiaeriană şi au lovit depozitul.

Un incendiu a cuprins 9.000 de metri pătraţi, potrivit lui Kozîţkîi.

”Vreau să subliniez că acestea sunt depozite industriale obişnuite. Aici nu s-a depozitat nimic militar”, a subliniat el.

Cel puţin două persoane au fost rănite în acest atac, a denunţat el.

Pe de altă parte, Ucraina a anunţat marţi că apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 27 de drone de tip Shahed în noaptea de luni spre marţi, într-un atac aerian rus, relatează AFP.

”În total, 30 de drone de atac au fost lansate (…). 27 (de drone de tip) Shahed au fost doborâte de către apărarea aeriană”, au anunţat pe reţele de socializare Forţele Aeriene ucrainene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *