Actualitate

Peste 4 mii de contravenții documentate într-o săptămână

De asemenea, pe parcursul perioadei nominalizate, de către agenții de patrulare au fost documentate 4 284 de contravenții în baza Codului Contravențional. Astfel, patru persoane au fost amendate pentru că au refuzat să facă expertiza medicală, iar aproape 100 de șoferi au primit amendă pentru că s-au suit la volan fiind în stare de ebrietate. Cele mai multe contravenții au fost aplicate pentru depășirea vitezei stabilite – 1142 de cazuri. De asemenea, au fost amendați 139 de șoferi care au trecut la culoarea roșie a semaforului și 95 de șoferi care nu aveau cuplată centura de siguranță. Nici pietonii n-au scăpat de amenzi – 83 de persoane sancționate.

În baza informaţiei din Sistemul Informaţional Automatizat „Control Trafic” au fost iniţiate 9 941 proceduri contravenţionale, iar în baza procedurilor pornite anterior şi examinate de toate autorităţile competente să soluţioneze cauzele contravenţionale, au fost sancţionaţi 6 801conducători auto.

Conform informaţiilor preliminare parvenite în adresa INP, în perioada 13 – 20 noiembrie 2014pe teritoriul ţării au fost înregistrate 39 accidente rutiere, soldate cu 2persoane decedate şi 46 traumatizate.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *