Actualitate

Peste 4 milioane de lei și 4 mii de dolari. PA oferă detalii despre suma de bani din „kulioacele” ridicate de la partidul „Șor”

Procuratura Anticorupție (PA) vine cu precizări privind suma banilor ridicată în cauza penală privind finanțarea ilegală a partidului politic „Șor”. Astfel, potrivit PA, în rezultatul examinării, a fost constatat că suma finală este de 4 219 550 de lei și 4 000 de dolari, transmite Zdg.md.

„Centrul Național Anticorupție sub conducerea Procuraturii Anticorupție a finalizat procesul de examinare a banilor depistați și ridicați în cadrul perchezițiilor efectuate la 20 octombrie 2022, în cauza penală privind finanțarea ilegală a partidului politic „Șor””, anunță Procuratura Anticorupție.

Procuratura informează că, în continuare, va fi adoptată o hotărâre în acord cu prevederile Codului de procedură penală, în vederea asigurării păstrării banilor ridicați de către instituția abilitată.

Vă amintim că oamenii legii au efectuat joi, 20 octombrie, peste 50 de percheziții la mai mulți membri membrii și activiștii Partidului „ȘOR” din mai multe localități din țară. Astel, în urma acestora, au fost ridicate circa 20 de pungi cu bani destinați participanților la protestele din centrul Chișinăului. Ar fi vorba în total de circa 3,5 milioane de lei. 

Procuratura Anticorupție (PA), Centrul Național Anticorupție (CNA) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS) au descins joi, 20 octombrie, cu percheziții la membrii și activiștii Partidului „ȘOR” din mai multe localități din țară. Veronica Dragalin, procurora șefă a Procuraturii Anticorupție (PA) a menționat că în total au fost efectuate 55 de percheziții, relatează sursa citată.

De asemenea, Dragalin a afirmat că în timpul perchezițiilor au fost ridicate 20 de pungi negre, cu aceleași embleme”, pe care sunt nume de raioane. În total, potrivit șefei PA, „s-au ridicat aproximativ 3,5 milioane de lei din aceste pungi”. Sumele ridicate includ lei și dolari.

Începând cu 18 septembrie, membri și simpatizanți ai Partidului „Șor” sunt adunați în fiecare duminică la proteste „împotriva guvernării”, în centrul Chișinăului. Oamenii, preponderent vârstnici, au fost aduși organizat la proteste din mai multe raioane ale țării. După primul protest, pe aleea din fața Parlamentului au fost instalate mai multe corturi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *