Actualitate

Peste 50% din absolvenții din 31 de licee nu au promovat BAC-ul în 2013

Agenţia de Asigurare a Calităţii din cadrul Ministerului Educaţiei a prezentat raportul privind susţinerea examenelor de bacalaureat în vara anului curent.

Topurile mândriei

Astfel, potrivit raportului, anul acesta doar în 16 licee din republică au promovat examenele de BAC toți absolvenții. Printre acestea se numără șapte licee din capitală și două din UTA Găgăuzia. Totodată, media de promovare a examenelor variază între 8,58 și 6.42.

Lider în topul liceelor cu cea mai înaltă rată de promovare este liceul „Mircea Eliade” din capitală unde nota media a fost 8,58, Liceul Academiei de Științe a Moldovei cu media – 8.23, Liceul „Alecu Russo”, cu media de promovare – 7,53.

În top zece se mai numără LT „Litterarum”, LT Hârjauca, r. Călărași, LT „D. Celenghir” din Avdarma, UTA Găgăuzia, LT Nr. 2 Vulcănești, UTA Găgăuzia, LT „N. Nekrasov” Strășeni, LT Evrica din Chișinău și LT „D. Vodă” din Stăuceni.

Topurile ruşinii

Ministerul Educaţiei a stabilit şi liceele cu cel mai slab nivel de promovare. Din numărul total de licee, 31 au înregistrat o rată de promovabilitate de 50% ori mai mică. Pe prima treapta în acest top se află LT Tețcani, r. Briceni unde au obținut diploma de BAC mai puțin de 20 la sută din absolvenți, iar media generală de promovare este 6,73. În top zece licee cu cea mai mică rată de promovabilitate se numără: LT „G. Vieru” din Vasilcău (26,31%, media – 6.55), Soroca, LT „V. Corolenco” din Moscovei, r. Cahul (26,66, media – 6,7), LT Trinca, Edineț (30,3%, media – 6,25), LT „V. Alecsandri” din Mărculești, r. Florești (31,03%, media – 6,26).

Mai mult decât atât, printre cele 31 de licee se numără și instituțiile cu cea mai mică medie de promovare din republică: LT „Emil Loteanu” din Coclușna, Ocnița – 5,6, și LT „M. Viteazu” din Tomai, Leova – 5,77.

Conform datelor Ministerului Educaţiei, examenele de BAC anul acesta au fost organizate în 432 de licee din Republica Moldova.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *