Actualitate

Peste 50% dintre chișinăuieni vor UNIREA cu România. În sectorul Râșcani sunt cei mai mulți unioniști

Chestionarea a avut loc pe trei platforme, răspunsurile fiind primite de la respondenți chestionați la domiciliu în proporție de 45,62%, de pe platforma online www.decid.md – 45,33%, iar la corturile instalate în raza municipiului – 9,05%.

Analiza vârstei respondenților arată în felul următor: 29% sunt persoane cuprinse între 18-29 de ani, 34% au între 30-49 de ani, 32% sunt persoane ce au 50-69 de ani, iar 5% au indicat o vârsta de peste 70 de ani.

În proporție de 79% respondenții au utilizat limba română la completarea chestionarului, iar 21% limba rusă. Vorbitorii de română s-au promunțat în proporție de 62% pentru unirea cu România, iar 38% au răspuns cu ”NU” la întrebarea din chestionar. Respondeții vorbitori de limbă rusă, în proporție de 69 la sută, s-au arătat împotriva unirii cu România, iar 31 la sută s-au arătat a fi favorabili unirii.

Totodată, 51% din respondenți au fost femei, iar 49% au fost bărbați. Răspunsurile colectate de la bărbați, în proporție de 56%, au fost pentru unirea cu România, iar 44% s-au arătat a fi împotrivă. Răspunsurile analizate de la femei arată o proporție de 54% de ”DA” pentru unirea cu România și 46% de ”NU” unirii cu România.

Analiza datelor din sectoare și suburbii arată în felul următor: Sectorul Botanica: 50% – DA, 50% – NU; Sectorul Buiucani: 55% – DA, 45% – NU; Sectorul Centru: 53% – DA, 47% – NU; Sectorul Ciocana: 57% – DA, 43% – NU; Sectorul Râșcani: 62% – DA, 38% – NU; Suburbiile Chișinău: 61% – DA, 39% – NU.

Rezultatele finale ale cercetării au arătat că, respondenții din municipiul Chișinău sunt favorabili unirii cu România, 55% fiind răspunsuri de ”DA” pentru unirea cu România, iar răspunsurile de ”NU” au o proporție de 45 la sută.

Centrul Social-Politic European a anunțat despre efectuarea unui amplu studiu sociologic care va avea ca temă a cercetării unirea Republicii Moldova cu România. Acest studiu este o radiografie științifică, fără părtinire a societății privind acest subiect. În primă etapă, locuitorii municipiului Chișinău sunt întrebați în perioada 1-19 aprilie: ”Dvs., personal, ați vota pentru unirea cu România?”, aceștia având posibilitatea să răspundă cu ”DA” sau ”NU”.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *