Economie

Peste 50 la sută din proprietățile statului au fost privatizate

Astfel, au fost privatizate 41 bunuri proprietate publică de stat în sumă de 140 mln. de lei, încasările în bugetul de stat în urma tranzacţiilor fiind de 130,74 mln. de lei sau circa 50 la sută din sarcina bugetară pentru anul 2012.

Potrivit Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media al Ministerului Economiei, pe parcursul anului 2012, APP a expus spre privatizare peste 105 bunuri proprietate publică de stat, dintre care au fost privatizate 41. În particular, au fost organizate şi desfăşurate trei runde de licitaţii „cu strigare” la Bursa de Valori, la care au fost expuse acţiunile statului a 45 societăţi pe acţiuni, inclusiv a 19 societăţi pe acţiuni cu cota statului mai mare de 51%. Drept urmare, au fost tranzacţionate valori mobiliare proprietate publică a statului a 12 societăţi pe acţiuni, inclusiv „Viorica-Cosmetic”, Uzina mecanică „ArtMet”, „Fabrica de conserve din Coşniţa”, raionul Dubăsari, „Fabrica de vinuri Sărătenii Vechi”, raionul Teleneşti, „Fabrica de fermentare a tutunului din Şoldăneşti”, „Fabrica de produse lactate din Hânceşti”.

De asemenea, pe parcursul anului trecut, au fost desfăşurate trei concursuri investiţionale şi trei concursuri comerciale la care au fost expuse 28 bunuri proprietate de stat, inclusiv șapte cinematografe şi 11 întreprinderi de stat complexe patrimoniale unice şi o aeronavă „YAK-40”.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *