Actualitate

Peste 50 mii de țigări depistate de oamenii legii într-un camion cu marfă ce urma să ajungă în România

La pista de control ”ieșire autocamioane din RM” a postului vamal Sculeni, pentru efectuarea controlului de rigoare s-a prezentat un cetățean moldovean în vârstă de 38 ani, la volanul unui ”Renault Magnum”, tractând și o semiremorcă de marca ”Benalu”. Unitatea auto aparține unei firme de transport din Republica Moldova și conform actelor de însoțire, șoferul ducea în România tărâțe de grâu.

La întrebările inspectorilor vamali, bărbatul domiciliat în r. Drochia a declarat două pachete de țigări și lucruri personale, afirmând că nu transportă mărfuri prohibite sau bunuri tăinuite de controlul vamal.

În baza analizei de risc, unitatea auto a fost supusă scanării cu ajutorul utilajului mobil Rapiscan X-Ray, fiind constatate iregularități la nivelul
semiremorcii. Ca urmare, inspectorii vamali au dispus efectuarea unui control fizic minuțios asupra mijlocului de transport, descoperind peste 2 500 pachete de țigări, mărcile comerciale ”Marlboro” și ”Ashima”, disimulate în podeaua semiremorcii.

Bărbatul intenționa să comercializeze produsele de tutungerie pe piața neagră din UE, unde ar fi obținut un profit de peste 8 mii euro.

În aceste condiții, autoritatea vamală a procedat la ridicarea bunurilor în vederea confiscării. Pentru fapta comisă, contravenientul va achita o amendă în valoare de 3 mii lei, în baza art. 287 alin (10), Cod Contravențional al Republicii Moldova.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *