Social

Peste 600 de localităţi expuse la inundaţii

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, digurile deteriorate sau lipsa acestora, la care se adaugă lipsa sistemului de avertizare precoce, face ca populaţia şi bunurile ţării să devină vulnerabile la viituri. 

Directorul Agenţiei „Apele Moldovei”, Marin Adam, declară că sunt în lucru mai multe proiecte pentru reconstrucţia digurilor, în valoare de peste 50 de milioane de lei și că în acest an își propun să renoveze o porţiune de dig nu mai mică de 40-50 de kilometri, pe localităţi aparte. Conform lui vor fi renovate digurile în Ştefan-Vodă, Anenii-Noi, Criuleni, Şerpeni, Puhăceni, iar pe porţiunea de pe Prut vor fi renovate digurile în Cantemir, Leuşeni, Goteşti. Marina Adam a mai adăugat că banii vor fi alocaţi doar din Fondul Ecologic Naţional, căci din bugetul de stat nu au fost alocate fonduri.

Ca replică, viceministrul mediului, Lazăr Chirică, a declarat că anul trecut pentru reparaţia digurilor au fost alocate 70 de milioane de lei, iar digurile care astăzi nu mai fac faţă viiturilor au fost construite în perioada anilor 70-80.

Timpul.md (A.G) 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *