Actualitate

Pește ce urma a fi comercializat, transportat în condiții insalubre

Circa trei tone de pește viu, destinate consumului uman, transportate în condiții insalubre, au fost descoperite de ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău în colaborare cu INI a IGP. Aceștia au stopat un Mercedes Sprinter pe strada Vadul lui Vodă, care transporta cantitatea de peşte viu în condiţii insalubre, informează UNIMEDIA.

Producţia urma să fie distribuită la o piaţă comercială din Chișinău. Fiind chestionat de polițiști, şoferul n-a putut prezenta nici un act de calitate a producţiei sau de provenienţă legală.

Şoferul în vârstă de 33 ani, originar din raionul Ştefan Vodă, a declarat poliţiştilor că se deplasa în capitală unde urma să vândă cantitatea de peşte la suma de aproximativ 85.000 lei.

Cantitatea totală de peşte viu în asortiment era transportată în 130 de lăzi din plastic. Deocamdată şoferului i-a fost întocmit proces-verbal și i-a fost aplicată o amendă de 6.000 lei, iar poliţiştii continuă investigaţiile pentru a constata proveniența peștelui.
Angajaţii Direcţiei municipale pentru siguranţa alimentelor Chişinău şi Serviciul Piscicol al Ministerului Mediului au decis ca toată cantitatea de peşte să fie utlizată doar la fabricarea produselor furajere.

Sursa: unimedia.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *