Externe

Peter Szijjarto: Migranții primiți de Europa ‘nu se vor mai întoarce niciodată în țările lor’

 Dacă totuși migranții rămân într-o zonă apropiată de țările lor de origine, atunci se vor întoarce acasă la un moment dat, crede Szijjarto.

Șeful diplomației ungare a spus că țara sa a insistat asupra a trei măsuri cu ajutorul cărora criza migranților ar putea fi gestionată mai eficient. Prima dintre aceste măsuri este implementarea unor controale mai stricte la frontierele europene. A doua măsură ține de faptul că Uniunea Europeană ar trebui să ofere un ajutor financiar mai substanțial Iordaniei, Turciei, Libanului și regiunii kurde din Irak. În fine, a treia măsură se referă la faptul că UE ar trebui să efectueze schimbări asupra modului în care distribuie ajutoarele financiare către alte țări.

Întrebat despre poziția Ungariei în ceea ce privește relațiile UE-Rusia, Szijjarto a declarat că Ungaria, ca țară central-europeană, "nu are de ales" decât să adopte o abordare "pragmatică" în relațiile cu Rusia. "Depindem de ruși din multe puncte de vedere", deci "trebuie să vorbim cu ei", a insistat Szijjarto, care a refuzat să comenteze declarații ale unor lideri europeni care au spus că raidurile aeriene efectuate de Rusia și de regimul sirian în orașul Alep pot fi considerate crime de război.

Szijjarto a mai spus că, deși nu există disensiuni în cadrul UE pe tema crizei din Ucraina, există dezacorduri cu privire la rolul Rusiei în acest conflict. Ungurii nu văd Rusia ca pe o amenințare directă, dar respectă faptul că cetățenii Poloniei și statelor baltice pot vedea lucrurile în mod diferit, a declarat șeful diplomației de la Budapesta.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *