Politică

Petkov și Petrenco folosiți de Tkaciuk pe post de detergenți

Deputații comuniști au organizat o conferință de presă, despre nimic, la ora 12:00, cu tema: „Dovezi de colaborare între Guvernul Republicii Moldova și terorismul internațional”. Cum era de așteptat, la conferință au venit posturile de televiziune comuniste și postul de televiziune MIR, care transmite în prezent doar ce-i aranjează pe ruși, chiar dacă Moldova cheltuie bani cu aceștia, de parcă ar fi televiziunea noastră națională.

Așadar, Petkov a deschis gura în limba rusă, la fel și Petrenco, pentru a demonstra și confirma pentru a mia oară marele interes imperialist al Rusiei de a împiedica Moldova din calea sa spre Uniunea Europeană, prin orice căi.

Tkaciuk, liderul comunist din umbră, a decis să scoată din nou la lumina zilei un caz deja epuizat și consumat de mult timp, care de fapt deloc nu are tangență cu ce au vorbit deputații comuniști, detergenții folosiți ieri de acest ”comunist cu barbă”.

Ce vor de fapt comuniștii și ce se încearcă prin scoaterea la lumină a unor situații deja clare și nedemonstrate?

În primul rând vor să astupe rușine eșecului în organizarea protestelor în masă;
Vor să ne arate pe scena internațională ca țară care susține rebeli și grupuri criminale.
În primul caz, comuniștii sunt acum în agonie, după acțiunea în masă din 3 noiembrie 2013 organizată de PDM, PLDM și PLR, la care au participat peste 100 de mii de persoane, numită deja această acțiunea ca a doua cea mai mare Adunare Națională, unde s-a reconfirmat încă o dată că Moldova vrea spre UE, cu votul unanim al celor aflați în PMAN. Comuniștii, până la 3 noiembrie, anunțau mobilizarea totală a tuturor ortacilor comuniști, însă de fiecare dată au reușit să scoată câte 5 toboșari și trei bătrâne chinuite, precum și persoane cu chipuri suspecte.

Este clar, comuniștii au tras cea mai mare rușine din viața lor. De la alegerile din 28 noiembrie 2010, când au pierdut controlul total asupra Moldovei, până la 3 noiembrie 2013 nu se credea că banda comunistă poate roși la obrazul politic mai tare decât culoarea partidului lor. Iată că s-a întâmplat, au ieșit în stradă zeci de mii de Pro-europeni, care, cum nu au da, este o masă de oameni mult mai mare decât studenții scoși și achitați cu 80 lei pe zi, precum și decât banda celor tunși scurt pe cap, cu mutre suspecte și limbaj străin acestor meleaguri.

Tkaciuk, cel care este un fel de Lenin în PCRM, a gândit următorii pași pentru a-și spăla rușinea, iar pentru aceasta a hotărât să ajungă la urechile oamenilor prin intermediul televizorului și ziarelor tipărite la Ciocana. Ieșirea marionetelor de ieri, a detergenților pro-sovietici, a reușit să ajungă doar pe câteva ecrane și au atras privirile la câteva perechi de ochi pe internet, însă, să fim singuri că 90% din ceai care au privit, citit sau ascultat s-au râs cât de penibili pot fi comuniștii când ies, acum, să spună despre un caz petrecut ani în urmă, despre care de fapt nu altfel decât spun ei.

Ei bine, au găsit o cale să ocupe ochii, urechile și timpul unora prin conferințe de presă, despre nimicuri, în agonia lor pentru a face pe mulți să uite despre chemările lor la proteste și promisiuni că vor declanșa alegeri anticipate. Pe semne, incontestabile, se vede că nu se primește, dar, după câte s-a anunțat astăzi, încă mai încearcă să se zbată undeva prin raioane, să mai găsească toboșari și bocitoare, pentru un alt protest anunțat în stilul celui vechi, care a avut soarta pe care o știm, adica nu a mai fost.

În al doilea rând, comuniștii vor să facă o imagine proastă Moldovei între statele UE, precum și în fața Statelor Unite ale Amercii. Aceștia uită că SUA și UE au persoane delegate în Moldova care știu totul ce mișcă, unde se duce, cât se duce, pentru ce se duce și cine trebuie să permită eliberarea din depozite măcar și a unui bob de mazăre. Comuniștii ar trebui să-și amintească despre zilele când ei erau pe calea spre UE, după cum este scris și în statutul lor, când coordonau cu oficialii UE și SUA despre ce trebuie să întreprindă, în special ce ține de armamentul uzat, sau cu termen de exploatare depășit. Tot ei să nu uite despre colaborările cu aceste mari puteri mondiale prin care au venit bani și s-au decis lichidări de stocuri de armament care nu mai poate fi utilizat. Nu cred că este momentul să fie scos totul la iveală, dar așa cum a fost în cazul școlilor, în care de fapt comuniștii au fost cei care au hotărât optimizarea, să fie demonstrat că despre ce au spus ieri la conferința de presă a fost inițiat anume de ei, așa cum au fost inițiate alte acțiuni care sunt duse acum până la capăt de actuala guvernare, democrată.

Nu bine, am înțeles cu toții rolul lui Petkov și Petrenco. Acum ce urmează? O luăm de la capăt cu amenințările răsturnării de situație? 

Corneliu Gandrabur
vox.publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *