Social

PG: Informaţiile despre oficialii care ar fi implicaţi în traficul de fiinţe umane sunt din 2010

Procurorul a prezentat astăzi bilanţul activităţii procurorilor în prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane. Astfel, potrivit acestuia, în 2011 au fost pornite cauze penale pe 372 infracţiuni legate de trafic de persoane, dintre care 111 cazuri de trafic de fiinţe umane şi 24 cazuri de trafic de copii.

În cazurile investigate în 2011, au fost implicaţi un colaborator al Biroului de Migraţie şi Azil, un angajat al Centrului de Combatere a Crimelor Economice şi Corupţiei, un inspector al poliţiei criminale, un fost colaborator de poliţie care a fost concediat cu o zi înainte de a comite infracţiunea. "Mai sunt colaboratori ai organelor de drept, care nu au calitatea de învinuit şi nu vă pot da mai multe detalii", a spus Eduard Bulat.

Tot în 2011, 15 persoane au fost condamnate la închisoare, dintre care 7 persoane pentru comiterea traficului de fiinţe umane, o persoană pentru comiterea traficului de copii, două persoane pentru scoaterea ilegală a copiilor din ţară, alte două persoane pentru proxenetism şi trei persoane pentru organizare a migraţiei ilegale. Alte 40 de persoane au fost condamnate condiţionat, iar 94 au fost pedepsite cu amendă.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *