Economie

Piața de asigurări din Moldova, în scădere

Asiguratorii au vândut în ianuarie-iunie polițe în sumă de 573 milioane de lei moldovenești, față de 575 milioane de lei în perioada similară a anului precedent, arată datele preliminare ale Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

Este al doilea an când piaţa stagnează pe toate segmentele de asigurări, inclusiv asigurările de răspundere civilă auto. Asigurările Cartea Verde au generat în primul semestru subscrieri la nivelul pieţei de circa 123 milioane de lei, iar asigurările obligatorii de răspundere civilă auto internă de 125 milioane de lei.

Datele CNPF relevă că circa 92 la sută din totalul afacerilor asiguratorilor au fost raportate pe segmentul de asigurări generale, restul de 8 la sută fiind aferente asigurărilor de viață.

Valoarea daunelor plătite de companii a fost în primul trimestru în scădere cu circa 50 la sută față de perioada similară a anului precedent. Suma despăgubirilor achitate a fost de 157 milioane de lei, jumătate dintre care au reprezentat daunele plătite pe asigurările obligatorii de răspundere civilă auto internă și Cartea Verde.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *