Actualitate

Piața EcoLocal pentru prima dată în Moldova. Ce și-au propus producătorii de produse ecologice

Tamara Şchiopu, preşedintele asociaţiei EcoLocal, una dintre organizatorii acestei pieţi, crede în succesul acesteia şi speră că această practică va fi preluată în întreaga ţară.

„Am organizat această piaţă cu scopul de a promova produsele eco şi a prezenta consumatorilor direct producătorii. Mă ocup cu creşterea produselor eco, cum ar fi aloe, pomuşoare şi scriu diverse recete pentru acestea. Piaţa este deschisă pentru toţi producătorii, ce dispun atât de materie primă, cât şi de produse prelucrate.

Orice potenţial consumator doreşte să cunoască originea produsului, iar piaţa eco deschisă astăzi, le oferă această posibilitate. Aş recomanda oamenilor să vină şi să susţină producătorii autohtoni. În prima zi avem 24 de participanţi, iar pe viitor sperăm să fie mai mulţi. Proiectul este de lungă durată şi va fi organizat în fiecare sâmbătă, până în perioada rece a anului”, a spus Tamara Şchiopu.

Igor Golban, producător din satul Carahasani, raionul Ştefan Vodă, care se ocupă cu creşterea produselor eco de 13 ani, spune că participarea la acest iarmaroc îi oferă posibilitatea de a-şi promova produsele. El crește în cadrul gospodăriei migdale, nuci şi cătină eco, aceste culturi fiind certificate, însă mai producem ulei presat la rece, făină degresată şi fructe uscate.

Bejenari Angela, producător ecologic de pomuşoare şi legume din Donduşeni, a comunicat că este încântată de ideea organizării unui astfel de iarmaroc și planifică să participe activ în fiecare sâmbătă. Femeia dispune de 3 hectare de căpşun, 2 hectare de zmeură, 0,5 hectare de agriş şi coacăz şi o seră cu suprafaţa de 30 de ari în care creştem legume.

Piața EcoLocal Farmers’ Market este fondată de către un grup de voluntari și producători autohtoni, care doresc să contribuie la bunăstarea populației locale. Piața susține întreprinderile alimentare locale, fiermierii și producătorii artizani care vor comercializa produsele sale într-un format autentic.

Sursa: radiocisinau.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *