Actualitate

(Piața imobiliară) Mii de apartamente au fost date în folosință în perioadă ianuarie – septembrie 2013

Potrivit Elenei Cemîrtan, şefa secţiei statistica investiţiilor şi construcţiilor a BNS, din contul mijloacelor proprii ale populaţiei în ianuarie-septembrie 2013 au fost date în folosinţă 1136 case de locuit individuale cu o suprafaţă totală de 178,7 mii m.p., ceea ce constituie 61,2% din suprafaţa totală a locuinţelor date în folosinţă în total pe ţară, fiind în creştere cu 3,7% faţă de realizările din ianuarie-septembrie 2012.

Distribuţia după mediul de rezidenţă arată că, din volumul total al locuinţelor, în mediul urban, au fost date în folosinţă 2243 de apartamente cu suprafaţa totală de 230,2 mii m.p., sau 78,9% din total şi fiind în creştere cu 62,6%, faţă de nivelul înregistrat în ianuarie-septembrie 2012. Comparativ cu 9 luni ale anului trecut cota-parte a locuinţelor date în folosinţă în mediul rural s-a micşorat cu 11,5 puncte procentuale.

Distribuţia în profil regional arată că cel mai mare volum al construcţiilor de locuinţe s-a înregistrat în municipiul Chişinău, unde au fost date în folosinţă 2106 de apartamente noi, cu o suprafaţă totală de 225 mii m.p. sau cu 68,6% mai mult faţă de perioada respectivă a anului trecut.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *