Economie

Piața românească de capital are cea mai rapidă evoluție din Europa

‘Modul cum piața românească se schimbă cantitativ și calitativ îi permite să fie considerată, într-o manieră profesională, piața europeană cu cea mai rapidă evoluție, chiar dacă este încă mică și se confruntă cu dificultăți’, a afirmat Sobolewski.

Șeful BVB a subliniat că nu este vorba de eliminarea unor bariere pentru fluxurile de capital, ci de implementarea unor măsuri care creează avantaj competitiv pieței românești față de alte piețe.

El a menționat în acest sens două măsuri care, în opinia sa, fac din România un loc mai bun pentru a învesti, nu doar "o altă piață din Europa", respectiv eliminarea impozitului pe dividende, propusă în noul Cod Fiscal, și crearea pieței AeRO.

Impozitul zero pe dividende arată inteligența economică a Guvernului, care a făcut calculele corecte privind impactul versus efectele pozitive asupra solidității și lichidității pieței.

De asemenea, prin crearea AeRO se realizează rolul primordial al oricărei piețe de capital, acela de a sprijini companiile să obțină finanțare, să atragă capital.

Referindu-se la tabloul macroeconomic, oficialul BVB a spus că România este un exemplu de creștere și unul din puținele exemple de creștere din regiune.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *