Eveniment

Pictori din 33 de țări se vor aduna la Chișinău

Dacă la prima ediţie au expus 110 artişti cu 141 de lucrări, reprezentanţi ai 12 ţări, actuala ediţie se distinge prin perspectiva calitativă, dar şi cantitativă cu participarea a 181 de plasticieni din 33 de ţări cu peste 250 de creaţii expuse pe simezele Centrului Expoziţional „Constantin Brâncuşi”. 

De altfel, laureaţii premiilor ediţiei 2013, reprezentanţi din Japonia, Lituania, Olanda, Cehia, România, Germania şi Moldova vor fi prezenţi la inaugurarea expoziţiei din data de 30 mai, ora 16.00 şi la Masa Rotundă din 31 mai ora 11.00 de la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi”. Lucrările premiate în cadrul concursului Bienalei vor intra în Colecţia de Artă contemporană a Muzeului Naţional de Artă al Moldovei.

Organizatorii evenimentului: Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, Uniunea Artiştilor Plastici, Centrul de Artă AMPRENTE în parteneriat cu Direcţia Cultură a Primăriei Chişinău, Institutul Cultural Român M. Eminescu din Chişinău, Muzeul Naţional Cotroceni, Bucureşti şi Fundaţia Familia STURZA.

Timpul.md (A.G.) 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *