Actualitate

Picturi celebre, vechi de sute de ani, ne prezintă pe cer formațiuni de tip OZN. Cum e posibil?

Oraşul Bruges este și era și în acele timpuri cel mai mare oraş din provincia Flandra de Vest, nord-vestul ţării. Originile oraşului aparţin de era pre-romană, iar din cauza locaţiei sale strategice a devenit ţinta multor invazii. Tapiseria este în prezent găzduită de Muzeul Național Bayerisches din Munchen, Germania, și este accesibilă publicului. Tapiseria nu este singurul obiect de artă care prezintă astfel de obiecte misterioase.

O pictură numită “Madona cu Sfântul Giovannino”, creată în secolul al XV-lea, este fără îndoială una dintre cele mai enigmate picturi pentru pasionații de ufologie. Este o pictură veche care, conform multora, descrie un OZN misterios în formă de disc care se plimbă pe cer. Pictura a fost creată de Domenico Ghirlandaio (1449-1494). Situat în partea dreaptă a tabloului, vedem un bărbat care-și ținea brațul drept deasupra ochilor, cu care artistul se asigură că trimite un mesaj conform căruia acest obiect bizar a fost foarte luminos. În partea stângă a imaginii din colțul superior, vedem un obiect care arată ca soarele, ceea ce înseamnă că obiectul ilustrat era cu totul și cu totul altceva. Ufologii susțin că această pictură arată în mod clar că, în urmă cu sute de ani, omenirea a asistat la același fenomen misterios pe care nici, astăzi, nu îl putem explica.

Un alt tablou enigmatic este cel al olandezului Aert de Gelder realizat în 1710. Numit Botezul lui Hristos, conform multor descrieri, pictura ar reprezenta de fapt un OZN misterios în formă de disc, care emană mai multe lumini către Iisus. Aert de Gelder a fost fără îndoială unul dintre cei mai talentați studenți ai lui Rembrandt și, potrivit multor cercetători, Vaticanul i-a oferit acces nelimitat artistului la numeroasele lucrări de artă și literatură aflate în arhivele secrete ale sale, de aici și inspirația pentru crearea tabloului. În Biblie ne este prezentat botezul lui Hristos în felul următor: “Imediat după ce a fost botezat, Isus a ieşit din apă. Şi iată că cerurile (Îi) erau deschise şi L-a văzut pe Duhul lui Dumnezeu coborând ca un porumbel şi venind peste El” (Matei 3:16)

Sursa: cunoastelumea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *