Cultură

Picturile artiştilor moldoveni vor fi vernisate în Parlamentul European

Artiştii care îşi vor expune operele în incinta Parlamentului European sunt Elvira Cemortan-Voloşin, Carmen Poenaru, Natalia Procop, Gutiera Prodan şi Alexandru Medinschi, se arată într-un comunicat de presă.

„Organizez această expoziție: pentru a arăta Europei că cetățenii din România și cei din Republica Moldova, care împărtășesc nu numai aceeași istorie, dar şi aceeași limbă, tradiții și credințe, sunt reuniți aici, în Parlamentul European prin artă”, a declarat Siegfried Mureşan.

Deputatul european spune că apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană nu este doar victoria oamenilor politici de la Chişinău, este o sursă constantă de creație. „Parcursul european al Republicii Moldova devine din ce în ce mai mult o certitudine pentru cei de la Parlamentul European”, a încheiat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Expoziţia, al cărei vernisaj va avea loc miercuri, 10 decembrie, este organizată în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova în Belgia, Grupul Partidului Popular European, Ministerul Culturii din Republica Moldova, Centrul „ArtElit” şi IPNA Compania „Teleradio-Moldova”.

sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *