Culinar.md

Piept de pui cu sos şi boabe de fasole

Ingrediente:
– 1 piept de pui mare
– 50 ml ulei de masline
– 200 gr boabe mari de fasole
– 2 rosii mari
– 1 ardei gras
– 2 buc ceapa verde
– sare, piper

Mod de preparare:
In prima faza spalati pieptul de pui dezosat si apoi taiati carnea fasii, presarati carnea cu sare si piper si o puneti la prajit in ulei de masline. Dupa ce ati lasat carnea cateva minute sa se rumeneasca pe ambele parti o scoateti din tigaie. Taiati ceapa verde rondele subtiri si ardeiul cubulete, iar rosia o veti da pe razatoarea mare pentru a ramane cu un sos de rosii proaspat fara pielita. In uleiul in care s-a prajit carnea puneti ceapa sa se caleasca, apoi adaugati cubuletele de ardei si in cele din urma rosiile. Amestecati cateva minute pentru a nu se prinde si adaugati boabele de fasole (din conserva) impreuna cu o ceasca de apa. Presarati sare si piper dupa gust si lasati sa fiarba cateva minute pana cand scade apa si ramaneti cu un sos in care adaugati bucatile de carne prajita. Amestecati usor (pentru a nu sfarama boabele de fasole) 4, 5 minute apoi acoperiti cu un capac si stingeti focul…gata…ramane doar sa aranjati totul in farfurie impreuna cu garnitura…Pofta buna!

Sursa: GatindcuMira


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *