Piersicile întârzie efectul îmbătrânirii
Piersicile au un gust dulce, aromat, sunt zemoase, deosebit de gustoase si hidrateaza organismul (87% din continut este apa). Acestea reprezinta o sursa bogata de vitamine si minerale, cu importante proprietati terapeutice.
Piersicile au un mare continut de vitamina C si provitamina A, vitaminele B3, B5 si E. Acestea mai au in componenta lor fier, magneziu, fosfor, zinc, iod, potasiu si seleniu. Contin cantitati deloc neglijabile de fitonutrienti, antioxidanti si carotenoizi, fibre.
Beneficii
Principalele actiuni terapeutice ale piersicilor sunt:energizante;
stimuleaza apetitul si secretia sucurilor gastrice si biliare;
diuretice si laxative;
ajuta la echilibrarea sistemului nervos si intarirea imunitatii organismului.
Datorita constituentilor sai, piersica poate fi de un real beneficiu in cazul persoanelor astenice, slabite, fara pofta de mancare, a celor aflate in convalescenta sau care prezinta stari depresive.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!