Chișinău

Pieţele din Chişinău vor plăti o taxă unică pentru metru pătrat

În curând Consiliul Municipal Chişinău va aproba un proiect de lege care introduce o taxă locală unică pentru toate cele 43 de pieţe din capitală. Autorităţile municipale doresc astfel să diminueze evaziunea fiscală şi să asigure venituri constante în bugetul municipal.

,,Este straniu că cele 43 de piețe din Chișinău au prezentat rapoarte cu informații diferite. Anul trecut Piața Centrală a achitat 5 milioane de lei, Piața Agro-Mondial – 1,5 milioane. În schimb, cele două pieţe auto din capitală au 12 bani şi, respectiv, 13 lei pentru un metru pătrat", a declarat primarul Dorin Chirtoacă.

Edilul a acordat o atenţie deosebită pieţei de flori de pe str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni, care îi aparţine omului de afaceri Victor Şelin: ,,Patriotul Moldovei, tovarășul Șelin are 98 de buticuri de flori şi achită 56 lei pentru metru pătrat, însă există informații că arenda lunară este de 500 de euro. E clar că e vorba de evaziune fiscală”. În acest context, Dorin Chirtoacă a solicitat Direcției Comerț să întreprindă controale pentru a colecta date veridice despre activitatea acestei piețe.

Precizăm că firma Şel & Co, care deţine piaţa de flori de pe str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni, plăteşte în bugetul municipal, pentru arendă, doar 11 mii 708 lei pe an. 

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *