Editorial

Pietonala pentru bărbați și discriminarea femeii într-o țară „europeană”

E ciudat să vezi cum într-o capitală aproape europeană, din secolul XXI, femeia este discriminată. Este și mai ciudat să vezi cum femeia este discriminată într-un stat de homofobi precum e Republica Moldova. Moldovenii urăsc homosexualii și sunt gata să meargă la omor ca să scape de aceștia. În același timp, moldovenii încă mai cred că locul femeii este la bucătărie, iar ocupațiile de bază ale ei ar trebui să fie spălatul rufelor, a veselei și îngrijirea copiilor.

Moldovenii, și mai ales bărbații moldoveni, reprezintă niște specimene aparte, care vor să înoate cu câte un picior în două bărci diferite. La nivel de mentalitate suntem încă în Evul Mediu, însă la nivel de poante și înfumurare am putea să ne egalăm cu locuitorii statului Monaco sau Luxembrug. Deși, nu sunt sigur că ultimii sunt la fel de înfumurați ca moldovenii.

Este de ajuns să vezi cum reacționează șoferii moldoveni când văd o femeie la volan, sau la vederea unei femei de succes, care s-a descurcat singură în viață. Glume de prost gust, luări peste picior, înjurături – cu asta bucură bărbații Moldovei femeile, în cel mai bun caz. În cel mai rău caz avem de a face cu hărțuire sexuală, bătăi și discriminări la locul de muncă. Ce să mai vorbim, dacă până și doamna Buliga discriminează femeile. Sau poate ea nu este femeie? Sau poate deputații și politicienii reprezintă altfel de femei?

Cât despre bărbați, aceștia mai uită uneori de discriminare. De obicei se întâmplă în luna martie, când toți bărbații Moldovei devin foarte iubitori. În restul timpului femeia e doar o dădacă și o sclavă pentru mulți din ei. Și este foarte straniu să vezi o astfel de atitudine din partea bărbaților noștri. Bărbați care, la marșurile gay sunt gata să ia toporul în mână și să omoare toți homosexualii, pentru că aceștia, chipurile, pun în pericol sfânta comuniune dintre bărbat și femeie.

Se tot vorbește de emanciparea femeii în ultimul timp, dar rămânem tot la vorbe. Și dacă primăria tot propune să rezolvăm problema pietonalei pentru femei la referendum, mi-ar fi foarte interesant să văd rezultatele acestui referendum. Sunt sigur că o mare parte a respondenților va răspunde că femeile n-au ce căuta pe pietonală. Să stea acasă, la bucătărie! Dar ce mai contează asta, oricum devenim europeni în scurt timp, ce-i drept, doar pe hârtie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *