CSI / Rusia

Piloții avionului ce s-a prăbușit în Rostov pe Don s-au certat în cabină

După prima tentativă de aterizare, care a eșuat, piloții au decis să conducă avionul în regim manual. La o înălțime de 270 de metri, pilotul a apăsat butonul care punea aeronava să înceapă cel de-al doilea cerc în aer, după care a deconectat pilotul auto și a luat toată conducerea asupra sa.

În cabină, consideră experții, a avut loc un conflict. Pilotul a continut să ducă avionul la înălțime și a redus din regimul de funcționare a motorului, dar partenerul său susținea că acesta trebuia să coboare inițial nasul avionului.

Reamintim că, un avion Boeing care venea de la Dubai s-a prăbușit sâmbătă dimineață, 19 martie, pe aeroportul din Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, în condițiile de vizibilitate scăzută, provocând moartea a 62 de persoane, relatează AFP.

"Potrivit primelor informații, la bord se aflau 55 de pasageri și șapte membri ai echipajului. Toți au murit", a precizat comitetul într-un comunicat. Ministerul pentru situații de urgență a anunțat anterior un bilanț de 61 de morți (55 pasageri și șase membri ai echipajului).

Conform comitetului de anchetă, a fost declanșată o anchetă criminală pentru încălcarea regulilor de securitate și de exploatare a transportului aerian care a provocat prin imprudență moartea mai multor persoane.

Avionul s-a prăbușit atunci când încerca "o a doua tentativă de aterizare din cauza condițiilor meteorologice proaste", a anunțat la rândul său Ministerul rus pentru situații de urgență într-un comunicat. Avionul "a ajuns foarte aproape de pista de aterizare cu una dintre aripi și apoi s-a distrus", conform comunicatului.

"FlyDubai confirmă cu regret că zborul FZ981 s-a prăbușit la aterizare și bilanțul victimelor acestui tragic accident", a anunțat compania, care a pus la dispoziția familiilor victimelor mai multe numere de telefon.

Fragmentele avionului Boeing care s-a rupt în mai multe bucăți au fost dispersate pe o distanță de 1,5 km, informează postul tv LifeNews.

Potrivit LifeNews, avionul a căzut la circa o sută de metri de pista de aterizare, în condiții de vizibilitate proastă. Boeingul a încercat să aterizeze timp de două ore, zburând pe deasupra Rostov-pe-Don "din cauza condițiilor meteo dificile", afirmă canalul.

Sâmbătă dimineață la Rostov-sur-le-Don ploua în rafale și fusese emisă o alertă de vânt puternic de către agenția locală a Ministerului pentru situații de urgență, a anunțat agenția Tass.

Mai multe zboruri au fost redirijate din acest motiv către aeroportul din orașul vecin Krasnodar, potrivit LifeNews. "Condițiile meteo erau teribile, avionul tremura îngrozitor", a povestit unul din pasagerii unui zbor redirijat spre Krasnodar de la Rostov-pe-Don și care a aterizat cu puțin timp înainte de prăbușirea avionului Boeing.

"O eventuală eroare a piloților" se află și ea printre posibilele cauze ale prăbușirii luate în calcul, a declarat Jana Terehova, consilieră a ministrului rus al transportului, pentru postul tv Rossia 24.

Toți pasagerii avionului prăbușit, printre care patru copii, erau cetățeni ruși, în timp ce echipajul era format din străini, potrivit LifeNews.

Compania Boeing a anunțat că este la curent cu accidentul aerian, dar a precizat pe Twitter că are nevoie de mai multe detalii privind această catastrofă înainte de a emite o declarație oficială.

Peste 500 de salvatori și în jur de 60 de vehicule au fost desfășurate la locul prăbușirii, potrivit Ministerului pentru situații de urgență.

sursa: tvrain.ru

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *