Actualitate

Pirkka Tapiola: Cel mai pozitiv efect al Acordului de Asociere e creşterea volumului de comerţ

Ambasadorul a menţionat că până în prezent, Acordul de Asociere semnat între Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost aplicat provizoriu şi pot fi trase anumite concluzii de pe urma acestor doi ani. „Aş începe cu lucrurile bune care s-au făcut în această perioadă. Cel mai pozitiv efect al Acordului îl constituie creşterea volumului de comerţ între Uniunea Europeană şi Republica Moldova. Subliniez că proporţia schimburilor comerciale între UE şi Republica Moldova este de 64%”, a notat oficialul.

Potrivit lui Pirkka Tapiola, în pofida faptului că economia naţională nu a crescut simţitor, atât din motive obiective interne, cât şi externe, s-a înregistrat o evoluţie pozitivă în relaţiile comerciale. Acest aspect ţine de comerţ, însă Acordul de Asociere este mult mai larg şi presupune că părţile s-au angajat să-şi dezvolte relaţiile în baza unei asocieri politice şi integrări economice.

Ambasadorul european a spus că armonizarea legislativă a început, au fost adoptate un şir de legi, iar unele deja sunt implementate, însă vom putea vorbi despre succesul Acordului de Asociere doar atunci când cetăţenii Republicii Moldova vor putea să se bucure de beneficiile acestuia.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *