Ultima oră

PL atacă frontal: PLDM și PDM au renunţat la coaliţia proeuropeană din lipsa dorinţei de a lupta cu corupţia

Politicianul a demonstrat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, înregistrarea video a discursului şefului comitetului pentru Politică Externă a Parlamentului European, Elmar Brok, de la sfîrşitul lunii ianuarie, după reuniunea de la Aeroportul Chişinău a conducerii PLDM, PDM şi PL cu partenerii europeni.

"Pot spune că unora (PLDM şi PDM – "I") nu le place ideea unui procuror general independent, deoarece poate fi foarte bun în lupta cu corupţia. Aceasta este cauza principală pentru care nu a fost creată o alianţă cu PL. Dar lupta cu corupţia este una dintre condiţiile principale de aderare la UE", a menţionat Brok în discursul său, care, potrivit liderului PL, a avut loc la Washington.

Potrivit lui Ghimpu, acest discurs demonstrează că cuvintele PLDM şi ale liderului acestuia, Vlad Filat, că de lipsa coaliţiei proeuropene din Moldova sînt vinovaţi liberalii nu au nimic comun cu realitatea.

"Partenerii noştri, în particular ai PLDM, s-au plîns că au fost nevoiţi să bată palma cu comuniştii. Nu este adevărat. În cazul creării coaliţiei cu PL, în ţară ar fi venit un procuror european, care i-ar fi condamnat pe toţi criminalii, inclusiv pe cei care au furat miliardul", a spus el.

Liderul liberalilor este convins că, atît timp cît organele de drept din Republica Moldova sînt influenţate politic, ţara nu are viitor şi şanse de a se apropia de Uniunea Europeană.

Vicepreşedintele PL Valeriu Munteanu a relatat că în cadrul negocierilor de la aeroport, PLDM şi PDM refuzau categoric să prezinte informaţia cerută şi să dea garanţii.

"Aveam întrebări faţă de starea bugetului de stat, la care ei nu puteau răspunde. Astăzi însă vedem că ţara este în pericol de insolvenţă. De asemenea, am întrebat despre situaţia din sectorul bancar şi cazurile de spălare a banilor din Rusia. În locul unor răspunsuri clare, Vlad Filat şi Iurie Leancă se uitau unul la altul şi aşteptau cine va începe primul să vorbească", a spus politicianul.

Candidatul PL pentru funcţia de primar de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a relatat că în 2007 capitala, de asemenea, era în stare de insolvenţă, şi pentru rezolvarea problemei au fost depuse eforturi considerabile.

"Datoria Chişinăului depăşea 800 de milioane de lei. Noi am iniţiat reforme şi am redus cheltuielile. În rezultat am iniţiat dezvoltarea, pe care astăzi nimeni nu o va mai opri", consideră el.
 
Sursa: infotag.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *