Politică

PL nu s-a răzgândit! Insistă să se identifice mai întâi candidatul şi apoi data alegerilor

Liberalii nu şi-au schimbat opinia peste noapte. Aşa cum au declarat şi ieri, deputaţii liberali nu acceptă să voteze data alegerii preşedintelui, înainte de a fi identficat candidatul pentru funcţia de şef al statului.

În context, preşedintele fracţiunii PD, Dumitru Diacov, a declarat că joia viitoare, 23 februarie, deputaţii vor stabili data alegerilor prezidenţiale chiar şi în cazul în care Alianţa nu va identifica un candidat pentru funcţia de preşedinte.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, nu a susţinut nici această idee. "Daca săptămâna viitoare nu vom depune efort ca să găsim candidatul, nu vom vota data alegerilor. Trebuie să-i luăm pe toţi după alfabet. Poate ne oprim la litera "D"…, sau la altă literă…", a răspuns Mihai Ghimpu. 

În discuţie a intervenit şi Marian Lupu: "Voi forţa nota la maxim pentru ca la următoarea şedinţă data alegerii şefului statului să fie stabilită. Nu contează metoda, ci rezultatul". În replică, preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a spus că "nota poţi s-o forţezi doar când cânţi la saxofon".

Amintim că, deputaţii fracţiunii PL au părăsit şedinţa Parlamentului de ieri, după ce preşedintele Legislativului, Marian Lupu, a propus supunerea la vot data de 15 martie pentru alegerea preşedintelui. 

Sursa Video: Privesc.eu

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *