Actualitate

PL, PPE și PD vor discuta despre condițiile PLDM numai la masa de negocieri

Declarațiile au fost făcute de deputați PD, PL și PPEM.

Vicepreședintele PL Valeriu Munteanu a specificat că orice condiție poate fi discutată. „Timpul pentru discuții unilaterale a trecut, acum suntem în prag de iarnă, iar situația din țară se complică tot mai mult. Din acest motiv solicităm insistent colegilor din PLDM să revină la negocieri”, a spus Munteanu.

Deputatul PPE Eugen Carpov a opinat că PLDM trebuie să revină la negocieri unde orice condiție poate fi discutată și pusă în practică.

În cadrul unei emisiuni TV, deputatul PD Dumitru Diacov a specificat că numirea unui premier neafiliat politic este o idee frumoasă, însă nu crede că ar putea fi susținută de participanții la negocierile pentru formarea unei noi coaliții de guvernare. „Premier tehnocrat este o idee simpatică, dar când vine de la un partid politic sună suspicios și nu cred că o să aibă parte de sprijin”, a conchis Diacov.

În seara zilei de ieri președintele interimar al PLDM Valeriu Streleț a specificat, după consultările cu șeful statului Nicolae Timofti, că formațiunea pe care o conduce insistă pe îndeplinirea unor condiții pentru a reveni la masa de negocieri cu PD, PL și PPE. Printre acestea se numără numirea unui premier neafiliat politic, demisia speakerului Adrian Candu și scoaterea din captivitate a instituțiilor statului.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *