Ultima oră

PL pregătit pentru negocierile pentru formarea AIE3, cât mai curând

Sper că colegii din AIE au tras concluziile. Au analizat în noaptea aceasta şi au înţeles că este necesar urgent să ne aşezăm la masă să punem capăt acestei crize de 4 luni şi să realizăm ce am promis cetăţenilor”, a declarat Ghimpu într-o conferinţă de presă. El a precizat că PL a desemnat deja şi echipa din 3 negociatori care să discute cu foştii parteneri de alianţă.

Ghimpu a mai declarat că preşedintele Nicolae Timofti trebuie să desemneze în regim de urgenţă un premier interimar, după care să propună un candidat la funcţia de prim-ministru. ”Preşedintele este obligat astăzi să semenze decret şi să numească un premier interimar şi partidele să formeze în câteva zile majoritatea parlamentară”, a menţionat el, adăugând că după aceasta să fie ales noul guvern şi să fie continuate reformele.

El a declarat că dacă şeful statului şi Filat nu se vor conforma hotărârii Curţii, aceasta ar însemna alegeri parlamentare anticipate.

Referindu-se la hotărârea Curţii, Ghimpu a declarat că este una corectă şi că Timofti, pe care l-a acuzat de partizanat politic, nu avea dreptul să propună din nou candidatura lui Filat după ce acesta a fost acuzat de corupţie. ”Este o bătaie de joc să desemnezi candidat la funcţia de premirr pe cel care a fost eliberat pentru corupţie, trafic de infliuenţă şi abuz de putere. Să-l aduci din nou în faţa celor care la-u demis, asta înseamnă un scuip în democraţie şi regetabil este faptul că a făcut-o preşedinte care este garantul constituţiei”, a mai declarat Ghimpu.

El a adăugat că dacă PLDM nu va desemna un alt candidat la funcţia de premier, această situaţie ar conduce la alegeri anticipate, care vor distruge această formaţiune.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *