Moldova

PL și-a prezentat prioritățile pentru sesiunea parlamentară toamnă-iarnă

Partidul Liberal a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, prioritățile legislative pe care își dorește să le atingă pe parcursul sezonului legislativ de toamnă-iarnă care va începe la sfârșitul acestei săptămâni. Modificarea Constituției, prin includerea în cadrul legii de bază a obiectivului european al Republicii Moldova ,,modificarea legii finanțelor publice, în sensul transparentizării modului în care sunt alocate fondurile pentru administrațiile locale, reformarea Justiției și, în mod special, a Procuraturii, aprobarea noului Cod al audiovizualului și aprobarea strategiei militare naționale sunt câteva dintre aceste priorități, expuse de președintele PL, Mihai Ghimpu. Alături de el, la conferință au mai participat și doi dintre miniștrii liberali, care au făcut o scurtă trecere în revistă a celor trei ani de mandat.

Drumuri mai bune, mediu mai curat

Anatol Șalaru, deținătorul portofoliului de la Transporturi, a vorbit despre situația drumurilor din R. Moldova și a menționat câteva cifre din perioada 2009-2012. Este vorba despre drumuri reabilitate, practic refăcute, pe porțiuni de 90 de kilometri, din resurse externe, granturi și credite, respectiv 150 de kilometri din resurse bugetare, 8160 de kilometri de drumuri plombate, peste 700 de kilometri de covor asfaltic.
Ministrul Mediului, Gheorghe Șalaru, a vorbit despre necesitatea racordării la apă potabilă și canalizare a caselor din R. Moldova. „Peste 60% din gospodăriile din țara noastră nu au acces la apă potabilă, eu sper ca acest lucru să poată fi remediat în câțiva ani”, a declarat Gheorghe Șalaru. Făcând o comparație cu modul de folosire a resurselor generate de Fondul Național Ecologic, ministrul a remarcat că în doi ani și opt luni de mandat s-au făcut investiții de două ori mai mari în obiective ce țin de protejarea mediului decât în cei opt ani de guvernare a PCRM.
Concluzia lui Mihai Ghimpu a fost că aceste cifre sunt răspunsuri pentru atacurile venite din partea comuniștilor și a unor ziariști: „Iată că AIE lucrează, are și programe și duce Moldova încet, dar sigur către Uniunea Europeană”. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *