Justiție

Plahotniuc în fața justiției: Procuratura Anticorupție anunță noi dezvoltări în dosarul ”Frauda bancară”

Procuratura Anticorupție a anunțat că pe 6 februarie va avea loc o nouă ședință de judecată în dosarul “Frauda bancară” în care este vizat fostul lider al democraților, Vladimir Plahotniuc.

Aceasta urmează după decizia Judecătoriei Chișinău din 17 noiembrie 2022 de a admite demersul Procuraturii Anticorupție prin care a fost solicitat acordul pentru finalizarea urmăririi penale în lipsa învinuitului Plahotniuc.

Apărătorii în interesele învinuitului au contestat această decizie, iar prima ședință a avut loc la Curtea de Apel Chișinău pe 28 decembrie.

De atunci, au avut loc 3 ședințe de judecată, unde au fost prezentate cereri de ridicarea excepției de neconstituționalitate, cereri de recuzare și cereri de amânare a ședințelor de judecată, însă procurorii au pledat constant pentru respingerea acestor cereri.

Dacă Curtea de Apel Chișinău va menține hotărârea contestată, cauza penală va fi expediată pentru examinare în fond.

Reamintim că fostul lider al democraților, Vladimir Plahotniuc, este vizat în dosarul “Frauda bancară” de către Procuratura Anticorupție. Acesta este acuzat de săvârșirea unor fapte de corupție și fraudă în sistemul bancar al Republicii Moldova. Dosarul a fost deschis în septembrie 2021, iar în noiembrie 2022, Judecătoria Chișinău a admis demersul Procuraturii Anticorupție prin care a fost solicitat acordul pentru finalizarea urmăririi penale în lipsa învinuitului Plahotniuc. Apărătorii în interesele învinuitului au contestat această decizie, iar prima ședință a avut loc la Curtea de Apel Chișinău pe 28 decembrie. De atunci, au avut loc 3 ședințe de judecată, unde au fost prezentate cereri de ridicarea excepției de neconstituționalitate, cereri de recuzare și cereri de amânare a ședințelor de judecată, însă procurorii au pledat constant pentru respingerea acestor cereri. Pe 6 februarie va avea loc o nouă ședință de judecată în acest dosar, iar dacă Curtea de Apel Chișinău va menține hotărârea contestată, cauza penală va fi expediată pentru examinare în fond.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *